- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
בדיחי ואח' נ' איכות בע"מ
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות פתח תקווה |
4536-05-09
4.7.2010 |
|
בפני : שירי רפאלי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. עו"ד יובל בדיחי 2. ניר אברהמי |
: א.ב דלתות איכות בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
לפני תביעת התובעים, יחד ולחוד, כנגד הנתבעת, לתשלום פיצוי בגין נזקים שנגרמו עקב הפרת חוזה לספק דלתות.
לטענת התובעים, ביום 6.3.05 הזמין התובע 1 מאת הנתבעת דלתות לביתו שהיה בבניה. את הקשר עם הנתבעת עשה התובע 2, חברו של התובע 1, ועל פי כתב התביעה, על מנת להשיג תנאי עיסקה טובין יותר, נרשם שמו של התובע 2 כמזמין בטופס ההזמנה. ואכן, בטופס ההזמנה (נספח א' לכתב התביעה), רשם נציג המכירות של הנתבעת את השם "ניר אברהמי" כשם המזמין. על פי הטופס, הוזמנו מהנתבעת 2 דלתות, במחיר כולל של 3,700 ₪. סך של 3,000 ש"ח שולם כבר בעת ההזמנה, תוך שנרשם בהזמנה כי את המע"מ יהיה צורך לשלם בעת קבלת חשבונית מקור.
אין חולק, כי הנתבעת סיפקה את משקופי הדלתות. התובע 1 טוען כי המשקופים הותקנו על ידה בביתו.
אין חולק, כי כאשר הסתיימה הבניה והגיעה העת להתקין את הדלתות, סירבה הנתבעת לספק את הדלתות למי מהנתבעים, בטענה כי המזמין היא חברת ניר אברהמי בנין ופיתוח בע"מ וכי חברה זו חבה לנתבעת סכומים במסגרת עסקאות אחרות שאותם עליה לשלם טרם אספקת הדלתות. אין חולק, כי הדלתות לא סופקו, ובסופו של יום, לאחר שמכתבו בעניין לא נענה, רכש התובע 1 דלתות מספק אחר.
גם בכתב ההגנה שבה הנתבעת וטענה כי המזמין האמיתי הינה חברת ניר אברהמי בניין ופיתוח בע"מ, בהצביעה על כך שרשמה את ההזמנה בכרטסת הנהלת החשבונות שלה על שם אותה חברה וכך גם הוציאה את החשבונית. לטענה זו אין על מה שתסמוך. החוזה הבסיסי בעניין הזמנת הדלתות מעוגן בטופס ההזמנה, אשר אין חולק שנרשם על ידי נציג המכירות. בטופס זה לא רשם נציגה של הנתבעת את שם חברת "ניר אברהמי בניין פיתוח בע"מ" כשם המזמין, אלא רשם רק "ניר אברהמי", כשמו של התובע 2 אישית. אין צורך לומר, כי מדובר בשתי ישויות משפטיות שונות. לא ניתן להסיק מכך שהנתבעת בחרה, מטעמיה, לרשום את העיסקה בכרטסת הנהלת החשבונות על שם החברה דווקא וגם את החשבונית בחרה להוציא על שמה, כי חברת ניר אברהמי בניין ופיתוח בע"מ, להבדיל מניר אברהמי עצמו, היא זו שהיתה צד לעיסקת הזמנת הדלתות. ודוק: נציג הנתבעת לא יכול היה לנקוב בשמו של נציג המכירות שביצע מטעם הנתבעת את העיסקה, מניה וביה לא זימן אותו לעדות, וגם בכך יש כדי לחזק את טענת התובעים לפיה מי שהזמין את ההזמנה לא היתה החברה אלא היה זה התובע 1, תוך שימוש בשמו של התובע 2 באופן אישי. אין צורך לומר, כי ככל שיש לנתבעת טענות לגבי חוב שחבה לה חברת ניר אברהמי בניין ופיתוח בע"מ, פתוחה בפני הנתבעת הדרך להגיש תביעה כנגדה.
מכאן כי גם בזמן אמת לא היתה לנתבעת כל הצדקה לסרב לספק למי מהתובעים את הדלתות שהוזמנו ממנה במסגרת ההזמנה נשוא התביעה, ממש כפי שסיפקה להם קודם לכן את המשקופים. אשר לתשלום יתרת המחיר בסך של 700 ₪, היה על הנתבעת להוציא חשבונית מקור כמוסכם על שם המזמין, ולאפשר לו או למי מטעמו לשלם את הסכום הנדרש. משלא עשתה כן, הפרה את החוזה.
לטעמי, הנזק שנגרם בגין הפרת החוזה אינו עולה על גובה הסכום ששולם לנתבעת עבור הדלתות שלא סופקו, דהינו – 3,000 ₪. לא שוכנעתי כי את רכישתן של דלתות חלופיות יקרות יותר יש לזקוף לחובת הנתבעת.
אשר על כן אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעים, יחד ולחוד, סך של 3,000 ₪, בתוספת הוצאות משפט בסך של 500 ₪.
בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי בתוך 15 יום.
ניתן היום, כ"ב תמוז תש"ע, 04 יולי 2010, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
